Μπορούν τα φυσικά λάδια να σας δώσουν μεγαλύτερες, παχύτερες βλεφαρίδες;

Ο κόσμος της ομορφιάς φαίνεται πάντα να κυνηγάει μακρύτερες, παχύτερες βλεφαρίδεςΔεν υπάρχει τέλος στα καινοτόμα νέα μάσκαρα, τους χημικούς τύπους ανάπτυξης και τις επεκτάσεις υψηλής συντήρησης εκεί έξω. Τι γίνεται όμως αν υπήρχε μια λιγότερο ακριβή, λιγότερο εξαντλητική, φυσική λύση; Ας μιλήσουμε λάδι.

Το λάδι καρύδας, το αμυγδαλέλαιο και το ελαιόλαδο έχουν χαρακτηριστεί στο Διαδίκτυο ως απόλυτα βελτιωτικά των βλεφαρίδων. Ο ισχυρισμός είναι ότι βοηθούν τις βλεφαρίδες να μεγαλώνουν, να είναι πιο υγιείς και πιο δυνατές. Εδώ είναι μερικά από τα γεγονότα.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πολύ περισσότερο από ένα συστατικό στο πέστο. Συνήθως παράγεται με συμπίεση ολόκληρων ελιών, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και Κ και ακόμη και χλωροφύλλη - και αυτές οι φυσικές βιταμίνες τρέφουν, ενυδατώνουν και συνθέτουν τις τρίχες των βλεφαρίδων.
Η αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, ειδικότερα, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα θυλάκια και εμποδίζουν την ανάπτυξη. Με την εφαρμογή του λαδιού, οι βλεφαρίδες σας προστατεύονται περισσότερο από τα στοιχεία, καθιστώντας ευκολότερο για αυτά να μεγαλώνουν μακριά και δυνατά.
Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ λίγο ελαιόλαδο στις βλεφαρίδες σας ή να το βουρτσίζετε με μια καθαρή, μάσκαρα μίας χρήσης.

Αμυγδαλέλαιο

Ο μύθος λέει ότι το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών και να αποτρέψει τη φαλάκρα. Γεμάτο μονοακόρεστα λίπη, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και ασβέστιο, το αμυγδαλέλαιο θρέφει και προκαλεί βλεφαρίδες. Επιπλέον, λειαίνει τις επιδερμίδες των τριχών σας, οι οποίες τις προστατεύουν αποτελεσματικά από την τριβή και τη φθορά, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να μεγαλώνουν και να παραμένουν υγιείς.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μάσκα ραβδί μάσκαρα μίας χρήσης για να εφαρμόσετε αμυγδαλέλαιο στις βλεφαρίδες σας.

Λάδι καρύδας

Ένα αγαπημένο φυσικό λατρείο, το λάδι καρύδας είναι γεμάτο λιπαρά οξέα που του επιτρέπουν να απορροφάται εύκολα στον κορμό της τρίχας. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να παρέχει βαθύτερη και μεγαλύτερη διάρκεια υγρασίας από άλλα λάδια. Είναι επίσης σε θέση να προστατεύει τα μαλλιά από την απώλεια και βλάβη των πρωτεϊνών, οδηγώντας σε παχύτερες, μακρύτερες βλεφαρίδες και αποτρέποντας την πτώση. Είναι επίσης εξαιρετικά απαλό και ασφαλές στη χρήση γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, τρέφοντας όχι μόνο τις βλεφαρίδες σας, αλλά και το δέρμα γύρω τους.
Τέλος, το λάδι καρύδας είναι μία από τις λίγες φυσικές ουσίες που περιέχουν τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας όπως το λαυρικό οξύ, τα οποία παρέχουν αντιμικροβιακά και αντιμυκητιακά οφέλη. Αυτά τα οξέα προστατεύουν το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών από μολύνσεις, ερεθισμούς και φλεγμονή. Οι χρήστες μάσκαρα μπορούν να χαίρονται γνωρίζοντας ότι λίγο λάδι καρύδας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μεταφοράς βακτηρίων στις βλεφαρίδες σας.
Δοκιμάστε να τρίψετε λίγο λάδι καρύδας κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων σας ή να το εφαρμόσετε στις βλεφαρίδες σας χρησιμοποιώντας μια μάσκαρα μίας χρήσης.